P9150174

Creative Commons-Licentie Peter van den Berg-ova Batch Box Rocket 
je na voljo pod Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 4.0 Mednarodna licenco

Namen strani je centralna zbirka informacij v zvezi z napravo Batch Box Rocket (Intervalno raketno pečjo), včasih imenovano tudi Rocket Batch Box ali na kratko RBB. V angleško govorečih forumih se na kratko imenuje tudi PvdB BBR. To je naprava za zgorevanje lesa z visoko učinkovitostjo in minimalnim onesnaževanjem, takorekoč jedro modernih peči na drva.

Zaenkrat je usmeritev strani spisati štiri poglavja.
Prvo poglavje je o načinu delovanja, drugi o načinu izdelave, tretji on nekaj oblikah zgorevalne komore in četrti o tem kako jo lahko uporabimo za ogrevanje hiše ali delavnice.

Razvoj naprave je zgodba zase. Sam razvoj in napredek se je objavljal na Rocket Stove Forum-u (forum Raketnih peči) in mnogi so k temu na tak ali drugačen način nesebično prispevali. Slednji so omenjeni med samo vsebino, s katero je njihov prispevek povezan.

Celo avtor prvotne ideje je nekdo drug, Lasse Holmes iz Homer-ja, Aljaske. Moje delo je nadaljnja izpeljava koncepta, razvoj in optimizacija. Mimogrede, Lassejeva ideja temelji na delu, ki sem ga opravljal v preteklosti. Za referenco si oglejte temo o tem razvoju na US Rocket Stoves Forumu. Lasse Holmes piše pod vzdevkom "canyon".

Kot celota, je to odprtokodni dizajn - vsakdo, ki želi graditi zase ali komercialno, ima popolnoma proste roke; edina zahteva je, da se k njiovemu delu prida omemba dizajnerja in, da tretje osebe nadaljnje širjenje vršijo pod enako licenco, kot le-ta original.

Urejanje besedila prevedenega v angleščino, popravki in občasno ponovno spisano besedilo je opravil Terry Jones iz Sydney-a, Avstralije.
Urejanje in prevod besedila iz angleščine v slovenščino je opravil Klemen Urbanija iz Radomlje, Slovenija.

Želim vam mnogo veselja ob branju te strani,

Peter van den Berg

Flag Counter